
VDA 6.3 Proses Denetleme
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 3 Gün
VDA 6.3 (2016) Proses Denetimi;
- Potansiyel analiz ile tedarikçi seçmek ve iyileştirmek,
- Üretim şirketlerinin proseslerdeki kontrollerini değerlendirmek ve iyileştirmek
amacıyla Alman Otomotiv Endüstri Derneği - VDA tarafından geliştirilen proses bazlı denetim standardıdır. VDA 6.3 (2016) Proses Denetimi, belirlenmiş ürün/ürün gruplarının proseslerindeki işlemleri ile bu proseslerin birbirleri arasındaki bağlantılarındaki riskleri, zayıflıkları tespit ederek, proseslerin denetim yolu ile analiz edilmesi ve değerlendirilmesi yöntemidir.
Amaç
VDA 6.3 standardına göre proses denetimleri gerçekleştirebilecek, iç prosesleri ve tedarikçi proseslerini denetleyebilecek çalışanların uygulamalı olarak eğitilmesidir.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
- Tanımlar
- VDA 6.3 Proses denetiminin uygulama alanları
- VDA 6.3 Proses denetiminin sınırları - Potansiyel analiz
- VDA 6.3 Proses risklerinin belirlenmesi - Risk analizi
- VDA 6.3 Proses denetçilerinin nitelikleri
- VDA 6.3 Proses deneticilerin davranış kuralları
- VDA 6.3 Denetim Süreci
- Potansiyel analiz
- Proses denetimi-Ürün
- Soruların değerlendirilmesi
- VDA 6.3 Proses denetimi sonuçlarının değerlendirilmesi ve puanlanması
- Soru listesi
- Örnek VDA 6.3 Proses denetimi uygulaması
Kilit Kavramlar:
FMEA, Poka Yoke, MSA, QFD, Kalite Evi, APQP-PPAP, İleri Ürün Kalite Planlaması, Kalite Planı, Hata Şiddeti, Hata Türü, Hata Etkisi, Risk Öncelik Sayısı, D-FMEA, P-FMEA, Proses FMEA, Dizayn FMEA, Önleyici Faaliyet, Düzeltici Faaliyet, Yalın Yönetim, Yalın Üretim, Andon, Jidoka, TPM, SMED, SQDCM ...
Yöntem
Katılımcılar sayısına göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel olarak eğitim boyunca sürekli olarak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
Kuruluşlarında; IATF 16949 standardına göre iç denetçi eğitimi almış, temel kalite yönetimi bilgisi olan, kalite/proses yönetimi deneyimi olan VDA 6.3 proses denetiminde yer alabilecek işletme çalışanları.
Bu eğitimin gerekli olduğu pozisyonlar için tıklayınız
Bu eğitimin görevine katkı sağlayacağı pozisyonlar için tıklayınız
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır.
Süresi
3Gün
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :
