
6 Sigma Bilgilendirme Eğitimi
Henüz eğitim tarihi belirlenmedi
Süre: 1 Gün
Hızlandırılmış net kar sonuçlarının genel iş çalışma performansına aktarılması, çalışanların kendi iş konularına ait projelerde de Altı Sigma metodolojisini ve araçlarının uygulayabilmesi, istatistiksel analiz sonuçlarının doğru bir şekilde yorumlanmasının öğrenilmesi, rekabet, müşteri odaklılık, süreç performans göstergeleri, hata ve yeterlilik analizleri, standardizasyon konuları kurumların gelişmelerinde önem arz etmektedir.
Altı Sigma Bilgilendirme Eğitimi sayesinde çalışanlara kazandırılan yetkinliklerle firmalarda hem operasyonel hem de stratejik iyileştirmeler sağlanabilir. Bu iyileştirmeler; maliyet düşürme, verimin arttırılması, pazar payının büyümesi, müşteri sürekliliği, çevrim zamanının kısalması, hata oranının azalması, kültür değişimi, ürün ve hizmet geliştirme olarak özetlenebilir.
Amaç
Eğitimin amacı, katılımcıların; en önemli problem çözme metodolojilerinden biri olan 6 Sigma hakkında genel bilgi sahibi olabilmelerini sağlayabilmektir. Katılımcıların, 6 Sigma yaklaşımı ile, günlük iş süreçlerindeki problemlerini tanımlama, problemin boyutunu ölçümlerle belirleme, probleme sebep olan kök nedenleri istatistiksel yaklaşımlarla analiz edip doğrulama, gerçek kök sebepler için çözümler geliştirme ve sürekliliğini sağlama konularındaki araçlar hakkında bir ön bilgiyi almalarını sağlayabilmek de eğitimin diğer amacıdır.
İçerik
Program içeriğini belge olarak indirmek için tıklayın
- 6 Sigma Nedir?
- Tanımı
- Tarihçesi
- 6 Sigma Nereden Gelir?
- Temel İstatistiki Tanımlar: Ortalama, Alan, Standart Sapma
- 6 Sigmanın Hedefleri
- 6 Sigma Süreci Kurulum Adımları
- 4 Ana Adım Hakkında Bilgilendirme
- Değişim Sürec
- 6 Sigma Organizasyonu ve Roller
- 6 Sigma ve Proje Yönetimi
- 6 Sigma Projesi Yol Haritası (DMAIC Yol Haritası)
- Tanımlama (D)
- Ölçme (M)
- Analiz (A)
- İyileştirme (I)
- Kontrol (C)
- Yukarıda belirtilen fazların ve her fazda kullanılabilecek araçların kısa tanıtımı
Yöntem
Katılımcılar sayıya göre eğitimin başında 2 veya daha fazla takıma ayrılmaktadır. Teorik bilginin aktarımına paralel eğitim süresince yapılacak uygulamalarla konular pekiştirilmektedir. Eğitim sırasında oluşturulan takımların uygulamalardaki başarıları eğitmen tarafından puanlanarak; rekabet içinde dinamik bir öğrenme atmosferi yaratılmaktadır.
Eğitim başında ve sonunda gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınavlar yardımı ile bilgi seviyelerindeki artış ölçülmektedir. Sonuç olarak katılımcıların eğitim sırasındaki performansları ile sınav sonucunda elde ettikleri başarı seviyesi dikkate alınarak, toplam başarı puanı oluşturulmaktadır.
Katılımcılar
Her seviyede şirket çalışanı.
Bu eğitimin görevine katkı sağlayacağı pozisyonlar için tıklayınız
Gerekli Ön Bilgiler
Herhangi bir ön bilgi şartı bulunmamaktadır.
Süresi
1Gün
Tarihi belirlenmiş eğitim programlarımıza hızlı erişim için lutfen tıklayınız :
